sobota 27. srpna 2011

Houbové karbanátky


Z podušených hub - hřibů nebo i směsi - připravíme báječné karbanátky.

Ingredience pro recept Houbové karbanátky:

Asi půl kila čerstvých hub, 2 vejce, 2 rohlíky, trochu mléka, strouhanka, 1 cibule, sůl, drcený kmín, česnek, majoránka, petrželka, omastek na smažení

Houbové karbanátky krok za krokem:

1.Očistíme a nakrájíme houby.

2. Oloupeme, nakrájíme a osmažíme cibuli.

3. Přidáme houby, sůl a kmín a dusíme doměkka.

4. Směs necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme rohlíky a namočíme je do mléka. Poté trochu vymačkáme a přidáme k houbám.

5. Utřeme česnek a přidáme k houbám, také vejce a zbytek koření a nasekanou petrželku.

6. Hněteme a přidáváme strouhanku, aby vznikla stejně hustá hmota jako z mletého masa.

7. Necháme stát asi půl hodiny. Poté tvoříme placičky, které obalujeme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

8. Houbové karbanátky podáváme s bramborami nebo výrobky z nich, případně s chlebem či pečivem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: