středa 14. září 2011

Houbový guláš


Ingredience pro recept Houbový guláš:

500 g (i více) tvrdších hřibovitých hub, 2 cibule, lžíce sladké papriky, kmín, pepř, větší syrový brambor, olej nebo sádlo.

Houbový guláš krok za krokem:

1. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky.
2. Očistíme a nakrájíme cibuli.
3. Rozpálíme omastek a osolené houby na cibuli podusíme, dokud nevydusíme všechnu šťávu.
4. Stáhneme z ohně, přidáme papriku, zamícháme a zalijeme horkou vodou tak, aby houby byly ponořené.
5. Okmínujeme, opepříme a podusíme.
6. Očistíme bramboru a nastrouháme ji najemno. Přidáme do guláše a dusíme, dokud není dostatečně zahuštěný.
7. Kdo chce, může přidat utřený česnek.
8 Houbový guláš podáváme s chlebem, pečivem nebo těstovinami.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: