čtvrtek 26. července 2012

Křenová omáčka s vařeným vejcem


Chutným bezmasým jídlem je křenová omáčka s vařeným vejcem a houskovými knedlíky.


Ingredience pro recept Křenová omáčka s vařeným vejcem:

Šálek strouhaného křene, sůl, bobkový list, nové koření, pepř, máslo, 2 lžíce mouky, 1 lžička cukru, 250 ml smetany na vaření, 1 vejce na strávníka.

Křenová omáčka s vařeným vejcem krok za krokem:

1. Na másle usmažíme mouku na světlou jíšku. Zalijeme ji vroucí vodou (případně zeleninovým vývarem), osolíme a ochutíme kořením. Vaříme zvolna asi 20 minut.

2. Očistíme a nastrouháme (nejlépe v robotu) křen.

3. Dáme do osolené vody vařit vejce.

4. Omáčku podle chuti osladíme, zalijeme smetanou a ke konci varu vmícháme strouhaný křen.

5. Křenovou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem, vařená vejce rozpůlíme a klademe do nalité omáčky žloutky navrch.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: