sobota 25. srpna 2012

Smaženice z lišek a kvasnic


Smaženice z lišek obohacená kvasnicemi je chuťově zajímavou obměnou známého houbového pokrmu.


Ingredience pro recept Smaženice z lišek a kvasnic:

500 g lišek, balíček droždí (40 g), 1 cibule, trochu oleje, kousek másla, 2 vejce, sůl.

Smaženice z lišek a kvasnic krok za krokem:

1. Očistíme a pokrájíme lišky. Rozehřejeme v kastrolku kousek másla, přidáme lišky, špetku soli a necháme je dusit do změknutí.

2. Očistíme a nadrobno nakrájíme cibuli. Osmažíme ji dorůžova na oleji.

3. Přidáme rozdrobené kvasnice, osolíme a za stálého míchání smažíme asi pět minut.

4. Poté do směsi vmícháme dušené houby, podusíme a vmícháme rozšlehaná vejce, která necháme srazit.

5. Smaženice z lišek a kvasnic podáváme s čerstvým chlebem, pečivem nebo s bramborem. Také ji můžeme použít jako pomazánku.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: