středa 5. září 2012

Vepřové ražniči aneb špízy na grilu


Malý kousek masa a více strávníků? Žádný problém - uděláme vepřové ražniči a všichni se najedí dosyta.K němu domácí tatarskou omáčku a americké brambory.


Ingredience pro recept Vepřové ražniči:

300 g vepřového plecka nebo kýty, 100 g slaniny (nejlépe anglické), je možná i klobása nebo silnější plátek šunky či uzeného, cibule a zelenina vhodná ke grilování, např. paprika, cuketa, ředkvičky…, lžíce oleje, lžíce worcesteru, sůl, barevné pepře, kdo má rád ostré, přidá i chilli nebo feferonky…

Vepřové ražniči krok za krokem:

1. Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme ho a nakrájíme na asi třícentimetrové čtverečky. Smícháme je v misce s olejem, worcesterem, solí a kořením. Necháme v ledničce hodinku odležet.

2. Očistíme cibuli a zeleninu. Nakrájíme je na stejné kousky jako maso.

3. Na kousky nakrájíme i slaninu a další uzeninu, kterou chceme použít.

4. Použijeme buď grilovací jehly nebo špejle, které za jednom konci seřízneme do špičky, aby se nám snáze navlékalo.

5. Střídavě a těsně k sobě navlékáme maso, cibuli, slaninu, papriku, klobásu apod., dokud není špejle plná.

6. Špízy vložíme na mřížku a grilujeme 6-8 minut.

7. Vepřové ražniči podáváme v americkými bramborami, hranolky nebo jinak připravenými bramborami, domácí tatarkou a zeleninovou oblohou.

Dobrou chuť!

1 komentář:

andurejka řekl(a)...

ojojojojooooj, toto vyzerá super, my mäsožravci špízi proste milujeme :)))