úterý 19. března 2013

Červená řepa se smetanou



Ingredience pro recept Červená řepa se smetanou:

Středně velká červená řepa, 1-2 stroužky česneku, sůl, pepř, polévková lžíce plnotučné hořčice, šťáva z půlky citronu, kelímek zakysané smetany

Červená řepa se smetanou krok za krokem:

1. Řepu uvaříme do poloměkka, vychladlou oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Pokapeme citronovou šťávou.
2. Česnek oloupeme a utřeme se solí, přidáme k řepě.
3. Osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí a promícháme.
4. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a dáme vychladit do ledničky.
5. Červenou řepu se smetanou podáváme s pečivem nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: