pátek 15. března 2013

Kuřecí polévka s Jidášovým uchem




Ingredience pro recept Kuřecí polévka s Jidášovým uchem:

Kuřecí kostra a hrst drůbků (srdce, žaludky, játra), mrkev, celer, petržel, kousek řapíkatého celeru, kousek pórku, hrst sušeného Jidášova ucha (houba rostoucí na bezu), sůl, pepř, bobkový list, nové koření.

Kuřecí polévka s Jidášovým uchem krok za krokem:

1. Sušené Jidášovo ucho namočíme alespoň na dvě hodiny do vlažné vody.
2. Do asi litru a půl studené vody vložíme kostru kuřete a pokrájené drůbky, osolíme, okořeníme a na malém stupni teploty pomalu uvaříme doměkka.
3. Z kostry obereme maso a vrátíme do polévky. Přidáme na nudličky nakrájené Jidášovo ucho a dál vaříme.
4. Očistíme a na kousky nakrájíme zeleninu, vložíme ji do polévky a krátce povaříme.
5. Do kuřecí polévky s Jidášovým uchem můžeme vložit zvlášť uvařené a scezené těstoviny nebo rýži. Dozdobíme pokrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: