pátek 1. března 2013

Růžičková kapusta s hráškem a praženými mandlemi




Ingredience na recept Růžičková kapusta s hráškem a praženými mandlemi: 

300 g mrazených kapustiček, 150 g mrazeného hrášku, 30 g oloupaných mandlí, 50 g másla, nastrouhaná kůra z pomeranče nebo citronu (chemicky neošetřených), sůl, barevné drcené pepře.

Růžičková kapusta s hráškem a praženými mandlemi krok za krokem:

1. Kapustičky vložíme do vroucí vody a 5 minut povaříme, přidáme hrášek a vaříme ještě 2 minuty.
2. Mandle krátce spaříme ve vroucí vodě, opláchneme je studenou vodou a oloupeme – jde to snadno.
3. Mandle nahrubo posekáme, rozehřejeme pánev a nasucho je opražíme.
4. Máslo utřeme s najemno nastrouhanou kůrou z pomeranče nebo citronu.
5. Zeleninu scedíme a horkou ji promícháme s ochuceným máslem, mandlemi, drcenými barevnými pepři a solí.
6. Podáváme samotné, anebo s novými bramborami.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: