pondělí 13. ledna 2014

Hrušky v karamelu



Ingredience pro recept Hrušky v karamelu:

4 velké hrušky, 100 g cukru, lžíce citronové šťávy, 3 hřebíčky, kousek celé skořicové kůry, škrobová moučka, zakysaná smetana, 1 lžíce nasekaných vlašských ořechů nebo strouhaná čokoláda.

Hrušky v karamelu krok za krokem:

1. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky.
2. Vody dáme tolik, aby hrušky byly ponořené. Uvedeme do varu i s koření a polovinu cukru, vložíme hrušky a přilijeme citronovou šťávu.
3. Měkké hrušky opatrně vyjmeme a necháme okapat.
4. Zbylý cukr necháme roztopit v pánvi na mírném ohni. Jakmile bude mít světle hnědou barvu, vmícháme do něj vodu, v které se vařily hrušky.
6. Karamel zahustíme lžičkou škrobu, kterou nejprve rozmícháme ve dvou lžících vody. Povaříme do zhoustnutí.
7. Hrušky rozdělíme na talířky, polijeme vychladlým karamelem, ozdobíme zakysanou smetanou a sekanými ořechy nebo strouhanou čokoládou, případně lístky máty či meduňky.
8. Hrušky v karamelu podáváme vychlazené.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: