čtvrtek 19. listopadu 2015

Kachna pečená s jablky


Kachna pečená s jablky a k ní dušené zelí a knedlík buď houskový nebo bramborový, anebo oba - luxusní sváteční oběd!



Ingredience pro recept Kachna pečená s jablky:

1 kachna, 3 středně velká jablka, hrstku rozinek, sůl, kmín, drcené pepře, tymián

Kachna pečená s jablky krok za krokem:

1. Kachnu očistíme a dovnitř i po povrchu vetřeme sůl.

2. Jablka omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a odstraníme jaderník.

3. Jablka nakrájíme na menší kousky, smícháme je s rozinkami a tymiánem a tuto směs napěchujeme do hrudi kachny. Otvor uzavřeme prošívacími jehlami nebo zašijeme.

4. Zvenčí kachnu posypeme kmínem a drceným pepřem, vložíme do pekáče prsy dolů, trochu podlijeme vodou a přiklopené pomalu pečeme.

5. Pečeme na 160 – 170 °C dvě hodiny. Poté odkryjeme, kachnu obrátíme a odklopené pečeme 1 – 2 hodiny, až se vytvoří křupavá kůžička. Průběžně podléváme a přeléváme výpekem, horkou vodou a můžeme i vínem.

6. Pečenou kachnu s jablky podáváme se zelím a houskovými nebo bramborovými knedlíky.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: