středa 16. ledna 2019

Vepřová panenka s pórem a arašídy



Vepřová panenka vyžaduje jen krátkou dobu úpravy, hodí se proto k přípravě minutek. Díky tomu si připravíme rychlé jídlo k obědu nebo k večeři, na kterém si každý pochutná.  



Ingredience pro recept Vepřová panenka s pórem a arašídy:

Vepřová panenka, 1 pór, 50 g arašídů, malá konzerva hrášku, sůl, pepř, plátek másla nebo dobrý olej, 1-2 lžíce sójové omáčky. 

Vepřová panenka s pórem a arašídy krok za krokem:

  1. Maso vepřové panenky nakrájíme na kostičky. Pór očistíme a nakrájíme na kolečka. 
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo nebo olej a orestujeme na něm maso. Po minutě přidáme arašídy (mohou být i slané) a pórek. Osolíme a opepříme.
  3. Restujeme asi 5 minut, dokud pór nezměkne, ale přitom zůstane křupavý. Poté přidáme scezený hrášek a sójovou omáčku.
  4. Ještě minutku prohřejeme a můžeme podávat. 
  5. Vepřovou panenku s pórem a arašídy podáváme s rýží nebo bramborovými hranolky. 
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: