pátek 28. prosince 2012

Vepřová panenka ve vinném těstíčku




Ingredience pro recept Vepřová panenka ve vinném těstíčku:

600 g vepřové panenky, sůl, steakové pepře; těstíčko: 50 ml bílého, nejlépe polosuchého vína, 2 polévkové lžíce hladké mouky, 1 vejce, sůl, špetka sušené bazalky; olej na smažení

Vepřová panenka ve vinném těstíčku krok za krokem:

1. Vepřovou panenku nakrájíme přes vlákno na dvoucentimetrové proužky. Na jednu porci počítáme tři medailonky.
2. Maso lehce naklepeme pěstí, osolíme a ochutíme steakovým pepřem. Necháme odležet a mezitím si vyrobíme těstíčko.
3. Mouku, vejce, víno a bazalku rozšleháme dohladka. Hustota je o něco hustší než těsto na palačinky. Nejlépe ponorným mixerem nebo elektrickými metlami, ale jde to i vidličkou.
4. Maso ponoříme do těstíčka, aby jím bylo dobře obalené a ihned vkládáme na pánev do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova.
5. Vepřovou panenku ve vinném těstíčku podáváme s bramborovou kaší, hranolky nebo dalšími výrobky z brambor.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: