sobota 8. prosince 2012

Sněhové pusinky




Sněhové pusinky děláme většinou po vánočkách, protože nám zbudou bílky.Jsou velmi jednoduché, jen je třeba je péct na málo stupňů, spíš je sušit, aby zůstaly krásně bílé.

Ingredience na recept Sněhové pusinky:

Na 1 bílek počítáme 50 g moučkového cukru.

Sněhové pusinky krok za krokem:

1.Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Nádobu vložíme do horké vodní lázně, postupně přisypáváme prosátý cukr a šleháme, až je krém hustý a teplý.
2. Krémem plníme cukrářskou zdobičku s větším nástavcem.
3. Pečící plech navoskujeme včelím voskem, nebo ho vymastíme a vysypeme moukou, anebo použijeme silikonovou nebo teflonovou podložku.
4. Zdobičkou vytváříme malé hromádky, počítáme s tím, že při pečení trochu narostou.
5. Plný plech se sněhovými pusinkami vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 120 °C asi 15 minut. Pak snížíme teplotu jen na 50 °C a 10 minut dosušíme.
6. Z plechu sundáváme až vychladlé, aby se nedoformovaly.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: