Velmi jednoduchý a občerstvující moučník připravíme jako piškot s rebarborou.
Ingredience pro recept Rebarborový piškot:
4 vejce, 150 g moučkového cukru, 200 g polohrubé mouky, ½ balíčku prášku do pečiva, 3-5 řapíků rebarbory, asi 100 g krupicového cukru, 2 lžičky skořice, olej na vymaštění formy.
Rebarborový piškot krok za krokem:
1. Z řapíků rebarbory stáhneme slupku (taková tenká blána na povrchu) a nakrájíme je na kostičky. V míse je prosypeme cukrem a skořicí.
2. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem do pěny.
3. Z bílků s malou špetkou soli vyšleháme tuhý sníh.
4. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě se sněhem vmícháváme do bílků, až vznikne hladké kypré těsto.
5. Vymažeme a moukou vysypeme koláčovou formu nebo plech a těsto do ní rozprostřeme.
6. Rebarboru, která pustila šťávu, přecedíme a pravidelní jí posypeme povrch piškotu.Anebo rebarboru zamícháme do těsta.
7. Upečeme v troubě na 180 °C.
8. Vychladlý rebarborový koláč nakrájíme a před podáváním ho můžeme pocukrovat.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat