pátek 22. listopadu 2013

Křenová omáčka s vařeným hovězím


Křenovou omáčku můžeme podávat s různými druhy masa, nebo jen s vařeným vajíčkem. Použijeme vařené hovězí, z něhož jsme uvařili skvělý vývar.

Ingredience pro recept Křenová omáčka s vařeným hovězím:


600 g libového předního hovězího masa, malá cibule, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček pepř, sůl, 2 PL másla, 2 PL hladké mouky, 100 g čerstvého křenu, 250 ml smetany.

Křenová omáčka s vařeným hovězím krok za krokem:

1. Opláchnuté maso vložíme do studené vody, přidáme koření a neoloupanou celou cibuli, ze které odřízneme oba konce a vaříme na mírném ohni doměkka. V půlce varu osolíme.

2. Čerstvý křen oloupeme a nastrouháme najemno.

3. Maso z polévky vyjmeme a nakrájíme na úhledné plátky. Vývar přecedíme.

4. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a zalijeme ji vývarem z masa. Za stálého míchání uvaříme základ omáčky.

5. Vmícháme nastrouhaný křen a necháme přejít varem. Poté vlijeme smetanu, vložíme naporcované maso a jich necháme jen krátce prohřát,

6. Křenovou omáčku s vařeným hovězím podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařenými bramborami.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: