úterý 12. listopadu 2013

Jablkový nepečený dort s čokoládou




Ingredience pro recept Jablkový nepečený dort s čokoládou:

1 kg jablek, 500 ml vody, 2 balíčky vanilkového pudingu, 2 PL hnědého cukru, vanilkový cukr, 50 g čokolády na vaření, 50 g oříšků, 50 g rozinek, 1 PL rumu, balíček dětských piškotů.

Jablkový nepečený dort s čokoládou krok za krokem:

1.Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nastrouháme na hrubém struhadle.
2. Do hrnce nalijeme polovinu vody, přidáme strouhaná jablka, na polovic rozkrájené lískové oříšky (nebo na kousky vlašské), rozinky a cukr a vaříme doměkka.
3. Mezitím si připravíme dortovou formu, jejíž dno vyložíme piškoty.
4. V druhé polovině vody rozmícháme vanilkové pudingy a vmícháme je do jablek.
5. Za stálého míchání uvaříme tuhou hmotu. Sundáme z plotny a již bez vaření vmícháme rum a polovinu na kousky nakrájené čokolády.
6. Polovinu hmoty rozestřeme na piškoty, poklademe ji druhou vrstvou piškotů, na ni rozestřeme druhou polovinu hmoty a poslední vrstvu budou tvořit piškoty a strouhaná čokoláda.
7. Po zchladnutí dáme jablkový dort vychladit do ledničky.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: