Tvarohový koláč s jablky, foto med |
Vláčný koláč z tvarohového těsta s jablky a skořicí nechá málokoho chladným. Zvládnou ho i ti, kteří mají s pečením málo zkušeností.
Ingredience pro recept Tvarohový koláč s jablky:
Těsto: 250 g hladké mouky, 250 g měkkého tučného tvarohu, 180 g másla, Hery nebo jiného tuku, 1 vejce, 150 g moučkového cukru, ½ prášku do pečiva,
Náplň: 5 jablek, vanilkový cukr, mletá skořice
Tvarohový koláč s jablky krok za krokem:
- Z jablek odstraníme jádřinec, oloupeme je a nakrájíme na měsíčky.
- Utřeme cukr s máslem a vejcem do pěny.
- Přidáme tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto.
- Pekáč vyložíme papírem na pečení a těsto na něj rozválíme, okraje trochu zvedneme.
- Na těsto klademe nakrájená jablka, která posypeme cukrem a skořicí.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.
- Tvarohový koláč s jablky podáváme vychlazený a lehce pocukrovaný.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat