Jablečná roláda, foto med |
Chutný a rychle připravený moučník – jablečnou roládu – pečeme jako převrácený koláč rovnou s náplní. Upečený ho převrátíme a zarolujeme, což vyžaduje jen elementární šikovnost.
Ingredience pro recept Jablečná roláda:
4 vejce, 150 g cukru krupice, vanilkový cukr, 150 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 300 g nastrouhaných jablek, skořice, moučkový cukr.Jablečná roláda krok za krokem:
- Odstraníme ohryzky, oloupeme jablka a nastrouháme je.
- Nastrouhaná jablka rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení, posypeme je skořicí a pocukrujeme.
- Nejlépe elektrickou metlou vyšleháme celá vejce s cukrem, pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Těsto nalijeme na nastrouhaná jablka na plechu a opatrně ho uhladíme.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 170−180 °C asi 20 minut.
- Vytáhneme z trouby, navrch položíme utěrku a přes plech položíme velké prkénko nebo druhý plech.
- Moučník překlopíme a opatrně pomocí utěrky stočíme do rolády.
- Jablečnou roládu pocukrujeme, necháme zcela vychladnout a nakrájíme na úhledné plátky.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat