čtvrtek 24. ledna 2019

Jablečná roláda

Jablečná roláda, foto med

Chutný a rychle připravený moučník – jablečnou roládu – pečeme jako převrácený koláč rovnou s náplní. Upečený ho převrátíme a zarolujeme, což vyžaduje jen elementární šikovnost.

Ingredience pro recept Jablečná roláda:

4 vejce, 150 g cukru krupice, vanilkový cukr, 150 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 300 g nastrouhaných jablek, skořice, moučkový cukr. 

Jablečná roláda krok za krokem:


 

  1. Odstraníme ohryzky, oloupeme jablka a nastrouháme je.
  2. Nastrouhaná jablka rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení, posypeme je skořicí a pocukrujeme.
  3. Nejlépe elektrickou metlou vyšleháme celá vejce s cukrem, pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  4. Těsto nalijeme na nastrouhaná jablka na plechu a opatrně ho uhladíme.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170−180 °C asi 20 minut. 
  6. Vytáhneme z trouby, navrch položíme utěrku a přes plech položíme velké prkénko nebo druhý plech. 
  7. Moučník překlopíme a opatrně pomocí utěrky stočíme do rolády.
  8. Jablečnou roládu pocukrujeme, necháme zcela vychladnout a nakrájíme na úhledné plátky.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: