neděle 20. ledna 2019

Domácí hamburger

Domácí hamburger, foto med

Hamburger patří zejména k oblíbeným pokrmům mladých. Chceme-li jim připravit domácí burger, rozhodně je neošálíme nějakým karbanátkem. Přitom pravý hamburger není vůbec složitý. Nejlepší je na grilu, ale jde udělat skvělý i na pánvi.

Ingredience pro recept Domácí hamburger:

500 g mletého hovězího masa, lžíce ostřejší hořčice, lžíce worcestrové omáčky, sůl, drcené barevné pepře, tymián, olej; burgrové housky nebo žemle. 
Obloha podle chuti: ledový salát, plátky červené nebo salátové cibule, plátky rajčete, plátky okurky, majonéza, tatarka, dip nebo kečup. 

Domácí hamburger krok za krokem:
    Smažení burgrů, foto med
  1. Maso dáme do mísy, přidáme hořčici a worcestr, osolíme, okořeníme a dobře promícháme.
  2. Vytvoříme placičky, které budou mít asi 15 cm v průměru a na chvíli je odložíme do chladna. 
  3. Očistíme a nakrájíme zeleninu, připravíme si majonéza, tatarka, dip nebo kečup. 
  4. Housky rozkrojíme a řeznou stranou krátce opečeme nasucho na pánvi.
  5. Burgry restujeme asi tři minuty na obou stranách.
  6. Na spodní část housky položíme list salátu, na něj hamburger, pak kolečka cibule, okurek a rajčat. Nakonec pokapeme vybranou omáčkou a přiklopíme vrchní částí housky.
  7. Domácí hamburger podáváme samostatně, nebo s bramborovými hranolky. Anebo vynecháme housku a servírujeme s brambory upravenými na různé způsoby.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: