Domácí hamburger, foto med |
Hamburger patří zejména k oblíbeným pokrmům mladých. Chceme-li jim připravit domácí burger, rozhodně je neošálíme nějakým karbanátkem. Přitom pravý hamburger není vůbec složitý. Nejlepší je na grilu, ale jde udělat skvělý i na pánvi.
Ingredience pro recept Domácí hamburger:
500 g mletého hovězího masa, lžíce ostřejší hořčice, lžíce worcestrové omáčky, sůl, drcené barevné pepře, tymián, olej; burgrové housky nebo žemle.Obloha podle chuti: ledový salát, plátky červené nebo salátové cibule, plátky rajčete, plátky okurky, majonéza, tatarka, dip nebo kečup.
Domácí hamburger krok za krokem:
- Maso dáme do mísy, přidáme hořčici a worcestr, osolíme, okořeníme a dobře promícháme.
- Vytvoříme placičky, které budou mít asi 15 cm v průměru a na chvíli je odložíme do chladna.
- Očistíme a nakrájíme zeleninu, připravíme si majonéza, tatarka, dip nebo kečup.
- Housky rozkrojíme a řeznou stranou krátce opečeme nasucho na pánvi.
- Burgry restujeme asi tři minuty na obou stranách.
- Na spodní část housky položíme list salátu, na něj hamburger, pak kolečka cibule, okurek a rajčat. Nakonec pokapeme vybranou omáčkou a přiklopíme vrchní částí housky.
- Domácí hamburger podáváme samostatně, nebo s bramborovými hranolky. Anebo vynecháme housku a servírujeme s brambory upravenými na různé způsoby.
Smažení burgrů, foto med |
Žádné komentáře:
Okomentovat