Salát Coleslaw, foto med |
Zelný salát Coleslaw dostal své jméno v Holandsku, odkud pochází. Největší oblibu získal v Americe, kde je součástí menu v KFC a podává se v mnoha nejrůznějších restaurací. Je velké množství způsobů přípravy tohoto oblíbeného zelného salátu, ale za ten zaručeně pravý se považuje tento:
Ingredience pro recept Pravý salát Coleslaw:
Malá hlávka (nebo půlka velké) bílého zelí, 1 cibule, ¼ celeru. 2 mrkve, 1 PL soli, pepř.Dresing: 200 ml majonézy, 100 ml smetany na šlehání, 100 ml vinného octa, 2 PL cukru.
Pravý salát Coleslaw krok za krokem:
- Bílé zelí nakrouháme na nudličky, a ještě příčně překrojíme na menší kousky. Zasypeme solí, důkladně promícháme. To promačkání je pro křehkost zelí podstatné.
- 2. 20-30 minut ručně mačkáme, aby zelí pustilo co nejvíc šťávy a zkřehlo. Tekutinu částečně slijeme.
- Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěný celer a mrkev nastrouháme nahrubo a vše promícháme se zelím.
- Připravíme si dresing z majonézy, smetany, vinného octu a cukru.
- Salát promícháme se zálivkou a případně ho ještě dochutíme octem, pepřem…
- Necháme uležet v chladu nejméně hodinu, lépe do druhého dne.
- Před podáváním opět důkladně promícháme.
- Salát Coleslaw podáváme k smaženému nebo grilovanému masu nebo jen tak s pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat