neděle 13. ledna 2019

Pravý salát Coleslaw

Salát Coleslaw, foto med 

Zelný salát Coleslaw dostal své jméno v Holandsku, odkud pochází. Největší oblibu získal v Americe, kde je součástí menu v KFC a podává se v mnoha nejrůznějších restaurací. Je velké množství způsobů přípravy tohoto oblíbeného zelného salátu, ale za ten zaručeně pravý se považuje tento:

Ingredience pro recept Pravý salát Coleslaw: 

Malá hlávka (nebo půlka velké) bílého zelí, 1 cibule, ¼ celeru. 2 mrkve, 1 PL soli, pepř. 
Dresing: 200 ml majonézy, 100 ml smetany na šlehání, 100 ml vinného octa, 2 PL cukru.

Pravý salát Coleslaw krok za krokem:

  1. Bílé zelí nakrouháme na nudličky, a ještě příčně překrojíme na menší kousky. Zasypeme solí, důkladně promícháme. To promačkání je pro křehkost zelí podstatné.
  2. 2. 20-30 minut ručně mačkáme, aby zelí pustilo co nejvíc šťávy a zkřehlo. Tekutinu částečně slijeme. 
  3. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěný celer a mrkev nastrouháme nahrubo a vše promícháme se zelím.
  4. Připravíme si dresing z majonézy, smetany, vinného octu a cukru.
  5. Salát promícháme se zálivkou a případně ho ještě dochutíme octem, pepřem…
  6. Necháme uležet v chladu nejméně hodinu, lépe do druhého dne. 
  7. Před podáváním opět důkladně promícháme.
  8. Salát Coleslaw podáváme k smaženému nebo grilovanému masu nebo jen tak s pečivem.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: