Americké brambory, foto med |
Americké brambory jsou na rozdíl od hranolků připravovaných ve fritéze zdravější. Pečou se totiž v troubě jen s malým množstvím tuku a zůstává na nich slupka, ve které se skrývá nejvíc vitamínů. Příprava je velmi snadná.
Ingredience pro recept Americké brambory:
Brambory, olej, sůl a koření podle libosti – např. rozmarýn, koření na americké brambory, granulovaný česnek, mletý kmín, kajenský pepř apod.
Americké brambory krok za krokem:
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a vysušíme.Pečené brambory, foto med - Nakrájíme je podle velikosti na osminky nebo šestiny.
- Vložíme je do mísy, osolíme, posypeme kořením a pokapeme olejem. Promícháme, aby byly jednotlivé kousky stejnoměrně obaleny.
- Brambory rozprostřeme v jedné vrstvě na plech vyložený papírem na pečení.
- Pečeme v troubě rozehřáté na teplotu 200 °C, kterou po asi 10 minutách snížíme na 170 °C a pečeme dalších 40-50 minut. Ve výsledku mají být na povrchu dozlatova opečené a uvnitř měkké.
- Americké brambory podáváme horké. Jsou vhodnou přílohou všude, kde můžeme použít hranolky nebo krokety.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat