![]() |
Buchtičky s vinným šodó, foto med |
Ingredience pro recept Buchtičky s vinným šodó:
Buchtičky: kvásek ze 150 ml vlažného mléka, 20 g droždí a, lžičky cukru; 120 g hladké a 120 polohrubé mouky, 2 lžíce cukru, špetka soli, 1 vejce, 3 lžíce rozpuštěného másla. Rozpuštěné máslo na potírání buchtiček.
Vinné šodó: 250 ml bílého vína, 3 vejce, 60 g cukru, vanilkový cukr, nastrouhaná kůra z citronu.
Buchtičky s vinným šodó krok za krokem:
Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme na teplém místě vzejít kvásek.Buchtičky, foto med - Mezitím so mísy prosejeme mouky, přidáme cukr, sůl, vejce a máslo.
- Přidáme vykynutý kvásek a v robotu nebo ručně zaděláme hladké těsto.
- Těsto poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout (40-50 minut).
- Z vykynutého těsta malou lžičkou odkrajujeme kousky, z nichž vytvarujeme kuličky velikosti třešní, vkládáme je do máslem vymaštěného pekáčku a mašlovačkou namáčenou do másla každou kuličku ze všech stran potřeme a přimáčkneme k sobě.
- Plný pekáček vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů asi 20-25 minut do zlatova.
- Během pečení připravíme vinné šodó, které budeme šlehat ve vodní lázni. Připravíme si proto dva hrnce, které do sebe můžeme vložit tak, aby ten menší visel ve větším naplněném vodou.
- Do menšího hrnce nalijeme dobré víno, vejce, cukry a citronovou kůru.
- 9. Jakmile se voda ve větším hrnci začne vařit, šleháme elektrickými metlami na střední rychlost obsah v menším hrnci.
- Nejprve šleháním šodó zvětší objem, po chvíli jej zas zmenší, ale šleháme dál, dokud šodó nezhoustne do krémové konzistence.
- Na talíře rozdělíme horké upečené buchtičky, které přelijeme vinným šodó, a tak podáváme.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat