Avokádová pomazánka, foto med |
Zdravá a velmi chutná je světle zelená avokádová pomazánka. Mažeme ji na chlebíčky nebo pečivo či chléb a můžeme ji dozdobit plátkem vařeného vajíčka, cherry rajčátkem nebo nasekanou pažitkou či petrželkou. Příprava je jednoduchá a rychlá.
Ingredience pro recept Avokádová pomazánka:
2 zralá avokáda, smetanový sýr Lučina nebo Palouček apod., několik kapek citronu, sůl, pepř. Na zdobení cherry rajčátka, pažitku, vařené vejce… Chlebíčková veka nebo jiné pečivo.
Avokádová pomazánka krok za krokem:
- Obě avokáda podélně rozpůlíme až k pecce a kroucením proti sobě od sebe oddělíme a pecku odstraníme.
- Lžící vydlabeme z kůry dužinu, kterou s trochou citronu rozmačkáme vidličkou.
- Osolíme, opepříme a vmícháme smetanový sýr.
- Pomazánku namažeme na chlebíčky nebo jednohubky a dozdobíme podle libosti.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat