Kari kuře se žampiony, foto med |
Dušená a dobře kořeněná jídla z indické kuchyně se nazývají Kari. Mohou obsahovat maso, nebo jen zeleninu či luštěniny. Důležité je použité koření, jehož hlavní složkou je kurkuma. Vrchol chuti jídlu dodá kokosové mléko, které ho zároveň zahustí.
Ingredience pro recept Kari kuře se žampiony:
2 kuřecí prsa, 200 g žampionů, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 chilli paprička, 1 lžička kurkumy, 1 lžička koriandru, olej, špetka soli a cukru, konzerva kokosového mléka.
Kari kuře se žampiony krok za krokem:
- Očistíme cibuli, česnek a žampiony. Cibuli, česnek a papričku nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky.
- Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky.
- Na pánvi necháme rozehřát olej a necháme na něm zesklovatět cibuli.
- Vložíme maso a až se zatáhne, přidáme česnek, žampiony a papričku.
- Okořeníme kurkumou a koriandrem, osolíme a přisladíme.
- Asi po 5 minutách smažení vlijeme do pokrmu dobře protřepanou konzervu kokosového mléka.
- Snížíme teplotu a dusím, dokud není kuřecí maso zcela měkké.
- Kari kuře se žampiony podáváme s rýží, s rýžovými nudlemi nebo s těstovinami.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat