Řezy z ovesných vloček, foto med |
Ovesné vločky jsou bezesporu zdravé, a v koláči s čokoládovou polevou velmi dobré. Tento moučník je také velmi rychle připravený.
Ingredience pro recept Řezy z ovesných vloček:
Těsto: 150 g ovesných vloček (mělněné nebo umleté), 200 g hladké mouky, ½ balíčku prášku do pečiva, špetka soli, 2 vejce, 100 g másla (hery), 80 g cukru, vanilkový cukr, 120-150 ml mléka.
Zdobení: čokoládová poleva, strouhaný kokos nebo strouhané ořechy.
Řezy z ovesných vloček krok za krokem
Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáček nebo koláčovou formu vyložíme papírem na pečení.Koláč z ovesných vloček, foto med - Elektrickými metlami nebo ručně šleháme vejce s cukrem a změklým máslem.
- Vločky smícháme s moukou, solí a práškem do pečiva. Přimícháme je do směsi a podle hustoty přilijeme mléko.
- Směs nalijeme do formy, povrch urovnáme a pečeme asi půl hodiny.
- Čokoládovou polevu rozpustíme podle návodu a potřeme jí povrch zchladlého koláče. Ještě teplou polevu posypeme strouhaným kokosem nebo strouhanými oříšky.
- Řezy z ovesných vloček nakrájíme na stejnoměrné kousky a vychladlý podáváme.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat