Krůtí stehno na smetaně, foto med |
Krůtí stehno i s kostí, nebo vykostěný stehenní plát připravíme podobně jako svíčkovou na smetaně. Maso upečeme na cibuli a zelenině.
Ingredience pro recept Krůtí stehno na smetaně:
Krůtí stehno, 2 cibule, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), olej nebo máslo, kelímek smetany, sůl, lžička tymiánu, lžička pepře, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 2 lžíce octa.
Krůtí stehno na smetaně krok za krokem:
- Rozehřejeme troubu. Nasolíme a opepříme maso.
- Oloupeme cibuli a kořenovou zeleninu a nakrájíme je na kostičky.
- Na pekáčku rozehřejeme omastek, osmahneme na něm maso ze všech stran.
- Přidáme nakrájenou zeleninu a krátce orestujeme.
- Poté vše podlijeme sklenicí vody, přidáme 2 lžíce octa a všechno koření.
- Vložíme zaklopené do trouby a opečeme na asi 180 °C hodinu.
- Upečené stehno vyjmeme a nakrájíme na plátky.
- Šťávu se zeleninou rozmixujeme ponorným mixérem (odstraníme bobkové listy a nové koření). Omáčka by měla být dostatečně zahuštěná rozmixovanou zeleninou, ale v případě, že je řídká, rozmixujeme v ní ještě lžíci mouky.
- Přivedeme na sporáku k varu (s moukou povaříme 10 minut) a vlijeme smetanu. Dál nevaříme.
- Krůtí stehno na smetaně podáváme s knedlíky nebo těstovinami. Je možné přidat i brusinky.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat