středa 13. července 2022

Kari z červené čočky

 

Kari z červené čočky, foto med

Velmi rychle připravené a dobré jídlo připravíme z červené čočky, plechovky rajčat a kokosového mléka.

Ingredience pro recept Kari z červené čočky:

500 g červené čočky, konzerva loupaných rajčat, konzerva kokosového mléka, lžíce kari pasty, olej (nejlépe sezamový), lžíce sójové omáčky a lžíce rybí omáčky, sůl


Kari z červené čočky krok za krokem:

  1. Rozehřejeme sezamový olej a necháme na něm rozvonět lžíci kari pasty.
  2. Přidáme obsah plechovky rajčat a do prázdné plechovky nalijeme vodu, kterou rajčata doplníme.
  3. Přidáme červenou čočku a vaříme 10 minut na mírném plamenu.
  4. Konzervu s kokosovým mlékem dobře protřepeme a vlijeme do čočky. Přidáme vodu, kterou odměříme prázdnou plechovkou. Průběžně mícháme.
  5. Ochutíme sójovou a rybí omáčkou, osolíme a podáváme.  

Dobrou chuť!


Žádné komentáře: