Kari z červené čočky, foto med |
Velmi rychle připravené a dobré jídlo připravíme z červené čočky, plechovky rajčat a kokosového mléka.
Ingredience pro recept Kari z červené čočky:
500 g červené čočky, konzerva loupaných rajčat, konzerva kokosového mléka, lžíce kari pasty, olej (nejlépe sezamový), lžíce sójové omáčky a lžíce rybí omáčky, sůl
Kari z červené čočky krok za krokem:
- Rozehřejeme sezamový olej a necháme na něm rozvonět lžíci kari pasty.
- Přidáme obsah plechovky rajčat a do prázdné plechovky nalijeme vodu, kterou rajčata doplníme.
- Přidáme červenou čočku a vaříme 10 minut na mírném plamenu.
- Konzervu s kokosovým mlékem dobře protřepeme a vlijeme do čočky. Přidáme vodu, kterou odměříme prázdnou plechovkou. Průběžně mícháme.
- Ochutíme sójovou a rybí omáčkou, osolíme a podáváme.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat