Vepřový závitek z kýty je plněný směsí strouhané Nivy se zeleninou. Chuťově ho skvěle doplňuje dušená pohanka.
Ingredience pro recept Vepřový závitek s pohankou:
4 větší plátky z vepřové kýty, 100 g Nivy, 1 brokolice, 4 sušená rajčata, 1 velká mrkev, 1 cibule, olej, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř; 200 g pohanky.
Vepřový závitek s pohankou krok za krokem:
- Naklepeme řízky natenko, osolíme a opepříme je.
- Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli.
- Očistíme a uvaříme mrkev a krátce i brokolici. Mrkev nakrájíme na kostičky, brokolici rozebereme na malé růžičky. Sušená rajčata nakrájíme na nudličky.
- Nivu nastrouháme a smícháme ji s připravenou zeleninou.
- Směs rozdělíme na čtyři díly a každý dáme do středu plátku masa.
- Plátky masa zavineme a omotáme nití, nebo použijeme jehly na závitky.
- Na hluboké pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm závitky ze všech stran. Poté je vyndáme a osmažíme cibuli, kterou zaprášíme moukou a zalijeme horkou vodou.
- Do pánve vrátíme závitky, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
- 200 g pohanky zalijeme 300 ml studené vody, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut. Poté vypneme a necháme pod pokličkou dojít.
- Vepřový závitek servírujeme s uvařenou horkou pohankou.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat