Piškotová roláda s marmeládou, foto med |
Jednoduchý moučník po nedělním obědě nebo ke kávě či čaji připravíme z piškotového těsta, které potřeme rybízovou nebo podobně navinulou marmeládou a srolujeme.
Ingredience pro recept Piškotová roláda s marmeládou:
Těsto: 4 ks vejce, 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, 100 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, nastrouhaná citronová kůra.
Náplň: rybízová marmeláda, na posypání moučkový cukr.
Piškotová roláda s marmeládou krok za krokem:
- Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech vyložíme papírem na pečení.
- Nejlépe elektrickými metlami vyšleháme bílky se špetkou soli do pevného sněhu.
- Vyšleháme žloutky s cukry a citronovou kůrou do husté pěny.
- Prosejeme mouku, smícháme s práškem do pečiva a střídavě se sněhem vmícháme do těsta stěrkou nebo vařečkou.
- Těsto pravidelně rozetřeme na plech s pečícím papírem. Výška těsta by měla dělat asi 1,5 cm.
- Pečeme v troubě asi 15 minut do růžova.
- Plech vyndáme z trouby, necháme malou chvíli odpočinout a pak za tepla i s papírem srolujeme po delší straně.
- Až bude srolované těsto vlažné (nemělo by zcela vychladnout), opatrně ho rozvineme a papír sloupneme.
- Povrch bohatě potřeme marmeládou, pevně srolujeme a zabalíme do potravinářské fólie.
- Necháme odpočívat v chladničce alespoň 2 hodiny.
- Piškotová roládu s marmeládou rozbalíme, pocukrujeme a nakrájíme na asi 2 cm silné plátky.
Roláda s marmeládou, foto med |
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat