Holandský řízek s goudou, foto med |
Do holandského řízku se používá správně sýr gouda, má poněkud jinou chuť než běžně používaný eidam. Vepřové maso může být tučnější. Tento vynikající řízek je velmi dobrý s bramborovou kaší nebo hranolky a se zeleninovým salátem.
Ingredience pro recept Holandský řízek s goudou:
500 g mletého vepřového masa, např. krkovice nebo bůčku, 200 ml mléka, 200 g strouhaného sýru gouda, 1 vejce, sůl, pepř, olej na smažení. Na obalení hladká mouka, vejce, strouhanka.
Holandský řízek s goudou krok za krokem:
Mleté maso promícháme s mlékem a necháme odpočinout alespoň dvě hodiny. Mléko maso zjemní.Mletý řízek s goudou, foto med - Nastrouháme sýr nahrubo.
- Z masa odcedíme mléko, vložíme do mísy, přidáme sýr, vejce, ochutíme pepřem a solí, vše důkladně promícháme a necháme půl hodiny odpočinout, aby se chutě spojily.
- Z masové směsi tvarujeme mokrýma rukama řízky, které postupně obalíme v trojobalu – tedy v hladké mouce, rozšlehaném vejci se solí a ve strouhance.
- Smažíme ve vyšší vrstvě oleje na středně velkém stupni z obou stran dozlatova. Celkem asi 10 minut.
- Holandský řízek s goudou podáváme s bramborovou kaší, bramborem nebo hranolky. Vhodnou přílohou je zeleninový salát nebo naložené houby v octě.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat