Čokoládová pěna, foto med |
Čokoládová pěna je dokonalý dezert pro slavnostní příležitosti. S přidáním čerstvých malin tuto vynikající chuť ještě umocníme.
Ingredience pro recept Čokoládová pěna:
125 ml smetany ke šlehání, 120 g kvalitní hořké čokolády, 50 g cukru krupice, 60 g másla, 4 čerstvá vejce, čerstvé maliny.
Čokoládová pěna krok za krokem:
- Za stálého míchání na mírném plamenu rozpustíme čokoládu s máslem.
- Necháme zchladnout na asi 40 °C a postupně vmícháme 4 žloutky.
- Bílky vyšleháme do polotuhé pěny, potí přidáme cukr a vyšleháme do tuha.
- Opatrným obracením stěrky zapracujeme sníh do čokoládové hmoty.
- Vyšleháme ne zcela pevnou šlehačku, kterou obracením stěrky zapracujeme ho hmoty.
- Čokoládovou pěnu rozdělíme do čtyř misek a necháme několik hodin ztuhnout v chladničce.
- Před podáváním ozdobíme pěnu malinami.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat