pátek 1. dubna 2022

Čokoládová pěna

 

Čokoládová pěna, foto med

Čokoládová pěna je dokonalý dezert pro slavnostní příležitosti. S přidáním čerstvých malin tuto vynikající chuť ještě umocníme.

Ingredience pro recept Čokoládová pěna:

125 ml smetany ke šlehání, 120 g kvalitní hořké čokolády, 50 g cukru krupice, 60 g másla, 4 čerstvá vejce, čerstvé maliny

Čokoládová pěna krok za krokem:

  1. Za stálého míchání na mírném plamenu rozpustíme čokoládu s máslem. 
  2. Necháme zchladnout na asi 40 °C a postupně vmícháme 4 žloutky.
  3. Bílky vyšleháme do polotuhé pěny, potí přidáme cukr a vyšleháme do tuha.
  4. Opatrným obracením stěrky zapracujeme sníh do čokoládové hmoty.
  5. Vyšleháme ne zcela pevnou šlehačku, kterou obracením stěrky zapracujeme ho hmoty.
  6. Čokoládovou pěnu rozdělíme do čtyř misek a necháme několik hodin ztuhnout v chladničce.
  7. Před podáváním ozdobíme pěnu malinami.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: