Perkelt z hovězího masa, foto med |
Na rozdíl od guláše Perkelt připravujeme pouze z masa s červenou hustou šťávou. Nedáváme do něj kmín, ani mouku na zahuštění. Nanejvýš ho zahustíme chlebovou střídkou. V omáčce ho vaříme.
Ingredience pro recept Perkelt z hovězího masa:
1 kg hovězího masa, např. hovězí zadní nebo kližka, ½ kg cibule, sádlo, 2 lžíce sladké papriky, 1 lžíce pálivé papriky, 1 lžička pepře, malý rajský protlak, 200 ml vína, vývar nebo horká voda, sůl, worcester.
Perkelt z hovězího masa krok za krokem:
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Necháme ji na sádle na mírném plamenu zrůžovět.
- Vmícháme papriky a protlak a krátce osmahneme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vroucí vodou a vínem.
- Maso nakrájíme na kostky a přidáme do vroucí omáčky. Dusíme doměkka.
- Měkké maso osolíme, opepříme, případně dochutíme worcesterem a zahustíme rozdrobenou chlebovou střídkou.
- Perkelt z hovězího masa podáváme s čerstvým chlebem, pečivem nebo houskovým knedlíkem.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat