Červená čočka na kyselo, foto med |
Loupaná červená čočka má oproti běžné hnědé několik výhod: nemusíme ji předem namáčet, nenadýmá a vaří se jen asi 15 minut. Je vhodná i pro děti a na různé diety.
Ingredience pro recept Červená čočka na kyselo:
250 g červené čočky, 1 cibule, 1 stroužek česneku, olej, sůl, pepř, 3 lžíce octa.
Červená čočka na kyselo krok za krokem:
- Čočku propláchneme a uvaříme ve vodě v poměru 1:2.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Na oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, přidáme scezenou čočku. Osolíme, opepříme a okyselíme octem a důkladně promícháme.
- Červenou čočku na kyselo podáváme s párkem nebo volským okem či vařeným vejcem. Vhodnou přílohou je kyselá okurka.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat