pondělí 4. dubna 2022

Bezmasá fazolačka

 

Bezmasá fazolačka, foto med

Fazolová polévka je zdravý a výživný pokrm. V bezmasé variantě je vhodná i pro vegetariány.


Ingredience ro recept Bezmasá fazolačka:

Hrníček bílých fazolí nebo konzerva, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 2 brambory, 1 cibule, 2 stroužky česneku, olej, 3 lžíce hladké mouky, lžíce červené papriky, lžíce majoránky, sůl, pepř.


Bezmasá fazolačka krok za krokem:

  1. Vařené fazole, foto med
    Nejprve si připravíme fazole. Suché namočíme nejlépe přes noc (i déle), a poté je uvaříme s bobkovým listem a novým kořením téměř do měkka, teprve pak je osolíme. Máme-li konzervu fazolí, tento krok odpadá.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  3. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm lehce osmahneme, přidáme mouku a mletou červenou papriku. Za stálého míchání usmažíme cibulovou jíšku. Zalijeme ji vroucí vodou a pečlivě rozmícháme.
  4. Oškrábeme brambory, nakrájíme je na kostičky a přidáme do polévky. Osolíme a opepříme a vaříme do změknutí brambor.
  5. Přidáme scezené fazole a krátce povaříme.
  6. Utřeme česnek se solí, majoránku rozemneme. Oboje přidáme do polévky, ale již nevaříme.
  7. Bezmasou fazolačku podáváme s pečivem nebo bramborovými plackami. 

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: