Bezmasá fazolačka, foto med |
Fazolová polévka je zdravý a výživný pokrm. V bezmasé variantě je vhodná i pro vegetariány.
Ingredience pro recept Bezmasá fazolačka:
Hrníček bílých fazolí nebo konzerva, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 2 brambory, 1 cibule, 2 stroužky česneku, olej, 3 lžíce hladké mouky, lžíce červené papriky, lžíce majoránky, sůl, pepř.
Bezmasá fazolačka krok za krokem:
Nejprve si připravíme fazole. Suché namočíme nejlépe přes noc (i déle), a poté je uvaříme s bobkovým listem a novým kořením téměř do měkka, teprve pak je osolíme. Máme-li konzervu fazolí, tento krok odpadá.Vařené fazole, foto med - Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- V hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm lehce osmahneme, přidáme mouku a mletou červenou papriku. Za stálého míchání usmažíme cibulovou jíšku. Zalijeme ji vroucí vodou a pečlivě rozmícháme.
- Oškrábeme brambory, nakrájíme je na kostičky a přidáme do polévky. Osolíme a opepříme a vaříme do změknutí brambor.
- Přidáme scezené fazole a krátce povaříme.
- Utřeme česnek se solí, majoránku rozemneme. Oboje přidáme do polévky, ale již nevaříme.
- Bezmasou fazolačku podáváme s pečivem nebo bramborovými plackami.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat