Domácí křupavé rohlíky, foto med |
Domácí rohlíky jsou z kynutého těsta. Všechny použité suroviny by měly mít přibližně pokojovou teplotu. Jestliže rohlíky připravujeme k přímé spotřebě, můžeme tuk výrazně snížit.
Ingredience pro recept Domácí křupavé rohlíky:
Příprava rohlíků, foto med |
Těsto - 5 hrnků hladké mouky, 1 a půl hrnku mléka, 1 kostka kvasnic, 1 vejce, lžička soli, lžíce cukru, ½ hery nebo jiného tuku.
Dále – 1 vejce na potření, hrubá sůl a kmín, sezam nebo mák na posyp (nemusí být).
Domácí křupavé rohlíky krok za krokem:
Rohlíky k pečení, foto med |
- Z vlažného mléka, cukru a kvasnic necháme vykynout na teplém místě kvásek.
- Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí, přidáme kvásek vejce a vlažný, rozpuštěný tuk.
- Vypracujeme hladké těsto, pomoučíme je, překryjeme mísu utěrkou a necháme tak hodinu kynout na teplém místě.
- Těsto rozdělíme na šest dílů. Každý vyválíme na silikonovém nebo pomoučněném vále na placku vysokou asi 5 mm.
- Placku překrojíme do kříže na 4 čtvrtky. Zahneme růžky dovnitř a směrem ke středu rolujeme.
- Zahneme do oblouku a klademe na plech se silikonem nebo papírem na pečení.
- Pomašlujeme rozkvedlaným vejcem a posypeme solí a zvoleným posypem.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova asi půl hodiny. Vychladnou je dáme na mřížku.
Žádné komentáře:
Okomentovat