Hrnkový makovec, foto med |
Makovec je moučník, který připravíme poměrně rychle. Ingredience odměřované na hrnky práci zjednoduší. Můžeme přidat i rozinky a oříšky.
Ingredience pro recept Hrnkový makovec:
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek mletého máku, 3/4 hrnku cukru, ¼ hrnku oleje, 2 vejce, 1 balíček prášku do pečiva, vanilkový cukr a špetka soli.Hrnkový makovec krok za krokem:
- Umeleme mák, nebo si koupíme již namletý.
- Do mísy prosejeme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva, solí, cukrem a mákem.
- Rozmícháme mléko s vejci a olejem a vlijeme do mísy s moukou.
- Vyšleháme nejlépe elektrickými metlami těsto.
- Pečící plechy vyložíme papírem na pečení (nebo ho vymažeme a vysypeme moukou) a těsto na něj pravidelně rozprostřeme.
- Upečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi půl hodiny.
- Vychladlý makovec nakrájíme a můžeme pocukrovat nebo ozdobit čokoládovou polevou.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat