čtvrtek 26. listopadu 2015

Hrnkový makovec

Hrnkový makovec, foto med

Makovec je moučník, který připravíme poměrně rychle. Ingredience odměřované na hrnky práci zjednoduší. Můžeme přidat i rozinky a oříšky. 

Ingredience pro recept Hrnkový makovec: 

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek mletého máku, 3/4 hrnku cukru, ¼ hrnku oleje, 2 vejce, 1 balíček prášku do pečiva, vanilkový cukr a špetka soli.

Hrnkový makovec krok za krokem:

  1. Umeleme mák, nebo si koupíme již namletý.
  2. Do mísy prosejeme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva, solí, cukrem a mákem.
  3. Rozmícháme mléko s vejci a olejem a vlijeme do mísy s moukou.
  4. Vyšleháme nejlépe elektrickými metlami těsto.
  5. Pečící plechy vyložíme papírem na pečení (nebo ho vymažeme a vysypeme moukou) a těsto na něj pravidelně rozprostřeme.
  6. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi půl hodiny.
  7. Vychladlý makovec nakrájíme a můžeme pocukrovat nebo ozdobit čokoládovou polevou.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: