pátek 4. prosince 2015

Pečené krůtí stehno se zeleninou

Pečené krůtí stehno se zeleninou, foto med

Krůtí stehno s kostí a kůží nejlépe upečeme celé v troubě a až poté vykostíme a naporcujeme. V polovině pečení přidáme kořenovou zeleninu a řádně okořeníme. Jídlo je lehké a zdravé, a hlavně dobré.

Ingredience pro recept Pečené krůtí stehno se zeleninou:

Krůtí stehno s kostí, 3 lžíce oleje, sůl, tymián, pepř, 3-4 mrkve, ½ póru, 1/2 celeru, lžička octa, lžička medu nebo cukru.

Pečené krůtí stehno se zeleninou krok za krokem:

  1. Z oleje, octa, medu a koření si připravíme marinádu.
  2. Krůtí stehno očistíme, potřeme marinádou a na chladné místo nejméně na hodinu, nejlépe přes noc.
  3. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  4. Stehno stejnoměrně osolíme a vložíme do pekáče, podlijeme horkou vodou, zaklopíme a pečeme půl hodiny.
  5. Očistíme mrkev, celer a pór a nakrájíme je na hrubší plátky. Osolíme a přidáme tymián a rozestřeme kolem stehna v pekáči.
  6. Pečeme dalších 15 minut, poté odklopíme, případně ještě podlijeme a pečeme odkryté, aby měla kůrčička tu správnou barvu a maso bylo měkké.
  7. Maso nechte asi deset minut odpočinout, poté nakrájíme na porce, přičemž odstraníme kost a šlachy. Podáváme s upečenou zeleninou a vařeným bramborem nebo rýží.
Dobrou chuť! 

Žádné komentáře: