|
Domácí škvarkové housky z kynutého těsta zcela nahradí hlavní jídlo, stačí jen přidat trochu čerstvé zeleniny.
Ingredience pro recept Domácí škvarkové housky:
500 g hladké mouky, 30 g kvasnic, půl litru mléka, 100 g jemně mletých škvarků, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli. Na potření vejce, na posyp sůl a kmín nebo mák.Domácí škvarkové housky krok za krokem:
- Z vlažného mléka, kvasnic a cukru necháme vykynout kvásek.
- Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, škvarky a vykynutý kvásek.
- Zaděláme hladké těsto, které přikryjeme čistou utěrkou a necháme v teple vykynout.
- Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a nakrájíme na stejné kusy velikosti housky.
- Poté z každého kusu vyválíme váleček, který rozdělíme na tři díly, z nichž upleteme jako cop housku.
- Pečící plech vyložíme papírem na pečení nebo silikonem, housky na něj naklademe. Děláme mezery, neboť nakynou.
- Každou housku potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí a kmínem.
- Pečeme v rozpálené troubě na 180 °C asi půl hodiny.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat