Zeleninová polévka s vločkami, foto med |
Hustá, sytá a výživná je zeleninová polévka s ovesnými vločkami. Můžeme podávat jako hlavní jídlo dne.
Ingredience pro recept Zeleninová polévka s ovesnými vločkami:
4 lžíce ovesných vloček, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, kousek pórku, zelená petrželka, 1 vejce, kousek másla nebo olej, 1 l vývaru nebo vody s bujonem, sůl, pepř, bobkový list, 2 kuličky nového koření.
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami krok za krokem:
- Očistíme a nadrobno nakrájíme cibuli a zeleninu.
- Na másle či oleji necháme zesklovatět cibuli a poté přidáme zeleninu.
- Zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem, přidáme ovesné vločky a všechno koření a vaříme asi 20 minut.
- Podle chuti dosolíme, opepříme a dochutíme čerstvou sekanou petrželkou.
- Nakonec v polévce rozkvedláme vejce a servírujeme.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat