pátek 15. července 2022

Pstruh na másle a rozmarýnu

 

Pstruh na másle, foto med

Jednoduché a vynikající. Pstruh má tak dobré maso, že nepotřebuje žádné složité úpravy. Prostě ho orestujeme na másle.

Ingredience pro recept Pstruh na másle a rozmarýnu:

Na 2 osoby počítáme s 2 pstruhy o váze kolem 400-500 g, 100 g másla, sůl, pepř, 2-4 větvičky rozmarýnu, citron.


Pstruh na másle a rozmarýnu krok za krokem:

  1. Pstruh, foto med
    Pstruhy opláchneme pod tekoucí vodou a nožem přitom zlehka strhneme šupiny. 
  2. Osušíme je, ostřihneme ploutve a poté zevnitř i zvenčí nasolíme, opepříme a pokapeme citronem.
  3. Do břicha ryb vložíme větvičky rozmarýnu a kousek másla.
  4. Máslo na pánvi rozehřejeme a ryby do něj vložíme.
  5. Restujeme na každé straně asi 5 minut.
  6. Z hotových ryb vyjmeme větvičky rozmarýnu.
  7. Pstruh na másle a rozmarýnu se podává ihned po dopečení a citronem, nakrájenou zelenou petrželkou a přelitý šťávou z pánve. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborová kaše.

Dobrou chuť!


Žádné komentáře: