Pstruh na másle, foto med |
Jednoduché a vynikající. Pstruh má tak dobré maso, že nepotřebuje žádné složité úpravy. Prostě ho orestujeme na másle.
Ingredience pro recept Pstruh na másle a rozmarýnu:
Na 2 osoby počítáme s 2 pstruhy o váze kolem 400-500 g, 100 g másla, sůl, pepř, 2-4 větvičky rozmarýnu, citron.
Pstruh na másle a rozmarýnu krok za krokem:
Pstruhy opláchneme pod tekoucí vodou a nožem přitom zlehka strhneme šupiny.Pstruh, foto med - Osušíme je, ostřihneme ploutve a poté zevnitř i zvenčí nasolíme, opepříme a pokapeme citronem.
- Do břicha ryb vložíme větvičky rozmarýnu a kousek másla.
- Máslo na pánvi rozehřejeme a ryby do něj vložíme.
- Restujeme na každé straně asi 5 minut.
- Z hotových ryb vyjmeme větvičky rozmarýnu.
- Pstruh na másle a rozmarýnu se podává ihned po dopečení a citronem, nakrájenou zelenou petrželkou a přelitý šťávou z pánve. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborová kaše.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat