středa 12. února 2014

Pstruzi na víně

Pstruzi na víně, foto med

Pstruhy na víně můžeme podávat jako slavnostní večeři. Tento pokrm je lahodný, lehký a jeho příprava netrvá dlouho.

Ingredience pro recept Pstruzi na víně:

4 pstruzi, 2 citróny, petrželka, 3 PL oleje, 150 g žampionů, 1 cibule, 100 ml bílého vína, 30 g másla, sůl.

Pstruzi na víně krok za krokem:

  1. Pstruhy očistíme, nožem oškrábneme šupinky, opláchneme pod tekoucí vodou.
  2. Zevnitř i zvenčí ryby osolíme. Do břicha vložíme po dílcích z půlky citrónu, z něhož odstraníme jadérka, a smítku petrželky.
  3. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli a necháme ji zesklovatět na oleji. Poté na ni naklademe připravené pstruhy a pečeme.
  4. Asi po 10 minách pstruhy obrátíme, přidáme máslo a žampiony pokrájené na plátky, podlijeme je vínem a dopečeme (celkem asi 15—20 minut).
  5. Pstruhy na víně podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: