neděle 16. února 2014

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku, foto med

Českou rybu kapra můžeme připravit na mnoho způsobů. Jedním z tradičních  je vynikající kapr po mlynářsku.

Ingredience pro recept Kapr po mlynářsku:

asi 1,5 kg kapra, sůl, kmín, hladká mouka, olej.

Kapr po mlynářsku krok za krokem:

  1. Kapra očistíme – buď ho stáhneme z kůže nebo odstraníme šupiny. Opláchneme, osušíme a naporcujeme na úhledné kousky.
  2. Porce osolíme, nakmínujeme a obalíme v hladké mouce.
  3. Rozehřejeme olej a v rozpáleném rychle rybu opečeme po obou stranách. Pak na chvilku zakryjeme a bez podlévání dodusíme.
  4. Porce rozdělíme na talíře, ozdobíme citrónem, případně zelenou petrželkou.
  5. Kapr po mlynářsku podáváme s vařenými brambory a salátem ze syrové zeleniny.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: