Z nízkého roštěnce si můžeme připravit hovězí na kari. Ocení ho zejména ti, kteří si oblíbili chuť tohoto indického koření.
Ingredience pro recept Hovězí maso na kari:
250 g odblaněného nízkého roštěnce, 1 cibule, 1 pórek, 40 g sádla, sůl, 1 vejce, 1 lžička solamylu nebo naturamyl, koření kari, česnek Zálivka: lžíce bílého vermutu, špetka cukru, 1/2 lžičky solamylu, 1/2 lžičky vody, sůl
Hovězí maso na kari krok za krokem:
1.Maso pokrájíme přes vlákna na tenké nudličky, promícháme se solamylem, vejcem a solí a necháme chvilku proležet v chladničce.
2. Naložené maso vložíme na pánev s rozehřátým sádlem a asi minutu prudce osmažíme.
3. Očistíme a na půlkolečka nakrájíme cibuli, pór pokrájíme na tenká kolečka, česnek očistíme a utřeme se solí.
4. K masu přidáme cibuli, pórek a koření kari. Na prudkém ohni a za stálého míchání smažíme další minutu.
5. Smícháme přísady na zálivku.
6. Vmícháme utřený česnek, ihned zalijeme zálivkou a dobře promícháme.
7. Hovězí maso na kari podáváme s dušenou rýží.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat