Slané buchty s mozzarellou, foto med |
Buchty známe s tvarohem, s mákem, s povidly… Co si je ale udělat naslano a místo povidel je plnit sýrem? Rozhodně to bude příjemná a zajímavá změna.
Ingredience pro recept Slané buchty s mozzarellou:
Těsto: 400 g hladké mouky, 20 g droždí (nebo sáček sušeného), 200-230 ml mléka, lžička cukru, lžička soli, 50 g sádla nebo jiného tuku, 1 vejce.
Náplň: 2 balení mozzarelly.
Slané buchty s mozzarellou krok za krokem:
- Z mléka, droždí a cukru necháme vykynout kvásek.
- Mouku prosejeme do mísy, přidáme vejce, sůl, rozpuštěný vlažný tuk a vykynutý kvásek.
- Vypracujeme hladké těsto, poprášíme ho moukou, zakryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout na teplém místě.
- Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme ho na přibližně stejné kousky.
- Kousky trochu rozplácneme, na každý dáme kus mozzarelly a konce těsta spojíme tak, aby z buchet nevytekla náplň.
- Buchty klademe do vymaštěného pekáčku, každý kus potřeme mašlovačkou s rozpuštěným sádlem a přitiskneme k sobě.
- Necháme čtvrt hodiny kynout a pak pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 40 minut.
- Slané buchty s mozzarellou podáváme vychladlé, ale lze je jíst i teplé.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat