Bílková roláda s tvarohem, foto med |
Když nám zbydou bílky, třeba po pečení vánoček nebo mazanců, můžeme z nich připravit chutnou bílkovou roládu. Tu posléze naplníme ochuceným tvarohem.
Ingredience pro recept Bílková roláda s tvarohem:
Těsto: 6 bílků, 100 g cukru krupice, 2 lžíce oleje, 2 lžíce kakaa, špetka soli, 100 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva
Náplň: 2 tvarohy, 60 g moučkového cukru, vanilkový cukr, nastrouhaná kůra z citronu, lžíce rumu. Čokoládová poleva.
Bílková roláda s tvarohem krok za krokem:
Bílky ušleháme se špetkou soli na polotuhý sníh.Roláda, foto med - Po částech přidáváme cukr a vyšleháme tuhý sníh.
- Smícháme prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva.
- Mouku vmícháme do sněhu stěrkou nebo vařečkou.
- Těsto rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C.
- Ještě vlahé těsto i s papírem na pečení zarolujeme a necháme zcela vychladnout.
- Z vychladlé rolády stáhneme papír.
- Tvaroh utřeme s cukrem a ostatními ingrediencemi. Potřeme jím plát rolády, ale asi ¼ dáme stranou.
- Roládu opatrně zarolujeme pomocí utěrky. Potřeme ji zbytkem tvarohu a cikcak pocákáme rozehřátou čokoládovou polevou.
- Bílkovou roládu necháme alespoň hodinu vychladit v ledničce a poté nakrájíme na kolečka a podáváme.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat