Domácí bramborové krokety jsou lahůdkovou přílohou zejména k minutkám, ale i třeba k pečeni se šípkovou omáčkou a dalším.
Ingredience pro recept Domácí bramborové krokety:
Asi půl kilogramu brambor, 1-2 žloutky (podle velikosti vejce), plátek másla, 200 g strouhanky, podle chuti špetku muškátového květu, strouhanka na obalení, olej na smažení.
Domácí bramborové krokety krok za krokem:
1.Brambory ve slupce uvaříme doměkka a oloupeme je.
2. Nejlépe ještě horké prolisujeme nebo nastrouháme, případně rozmačkáme šťouchadlem na brambory.
3. Přidáme žloutky, rozměklé máslo, strouhanku, sůl a dobře vypracujeme.
4. Z vychladlé hmoty tvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu, obalíme je ve strouhance a ihned smažíme ve fritovacím hrnci nebo na pánvi ve vysokém oleji po všech stranách.
5. Usmažené krokety klademe na vrstvu ubrousků, aby odsály nadbytečné množství tuku.
6. Horké krokety podáváme nejlépe k tmavým masům a různým minutkám.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat