pondělí 23. července 2012

Grilovaná vepřová žebra v medové marinádě














Vepřová žebra nejprve marinujeme v medové marinádě a teprve poté je grilujeme nebo pečeme.



Ingredience pro recept Grilovaná vepřová žebra v medové marinádě:

1,5 kg vepřových žebírek, sůl
Marináda: 5 lžic olivového oleje, 3 lžíce medu, 1 lžíce worcesteru, 1 lžička francouzské nebo plnotučné hořčice, 1 lžička vinného octa nebo balzamíno, 1 lžička čerstvého tymiánu, ½ lžičky chilli, ½ lžičky kari, 3 stroužky česneku.

Grilovaná vepřová žebra v medové marinádě krok za krokem: 

1. Vybereme žebírka, na kterých je dostatek masa a ne jen holé kosti. Bude-li třeba, naporcujeme je na menší části.

2. Z výše uvedených přísad umícháme marinádu, česnek utřeme.

3. Žebírka osolíme a ze všech stran potřeme marinádou. Naskládáme je do misky, zaklopíme a necháme v chladu odležet.

4. Marinovaná žebra naklademe na grilovaní mřížku a grilujeme.

5. Grilovaná vepřová žebra v medové marinádě podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem, vhodná je též zelenina nebo zeleninový salát.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: