pondělí 23. července 2012
Grilovaná vepřová žebra v medové marinádě
Vepřová žebra nejprve marinujeme v medové marinádě a teprve poté je grilujeme nebo pečeme.
Ingredience pro recept Grilovaná vepřová žebra v medové marinádě:
1,5 kg vepřových žebírek, sůl
Marináda: 5 lžic olivového oleje, 3 lžíce medu, 1 lžíce worcesteru, 1 lžička francouzské nebo plnotučné hořčice, 1 lžička vinného octa nebo balzamíno, 1 lžička čerstvého tymiánu, ½ lžičky chilli, ½ lžičky kari, 3 stroužky česneku.
Grilovaná vepřová žebra v medové marinádě krok za krokem:
1. Vybereme žebírka, na kterých je dostatek masa a ne jen holé kosti. Bude-li třeba, naporcujeme je na menší části.
2. Z výše uvedených přísad umícháme marinádu, česnek utřeme.
3. Žebírka osolíme a ze všech stran potřeme marinádou. Naskládáme je do misky, zaklopíme a necháme v chladu odležet.
4. Marinovaná žebra naklademe na grilovaní mřížku a grilujeme.
5. Grilovaná vepřová žebra v medové marinádě podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem, vhodná je též zelenina nebo zeleninový salát.
Dobrou chuť!
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat