Další vynikající recept na zpracování darů lesa - tentokrát masáků neboli muchomůrek růžových.
Ingredience pro recept Boršč z masáků:
Na 1,5 litru vývaru nebo vody s bujónem, asi čtvrt kila masáků, 2 cibule, 3 – 4 červené řepy, čtvrtka malé hlávky zelí, mrkev, petržel, kousek celeru, kousek másla, lžíce hladké mouky, ocet, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, lžíce rajského protlaku, kysaná smetana
Boršč z masáků krok za krokem:
1. Bulvy červené řepy upečeme v troubě.
2. Oloupeme a nakrájíme cibuli, očistíme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na kostičky. Klobouky masáků oloupeme a i s nohama je nakrájíme. Vše osmažíme na másle.
3. Zasypeme moukou a ještě chvilku smažíme, zalijeme vroucím vývarem, přidáme nakrouhané zelí, sůl a koření a necháme vařit.
4. Oloupeme a na kostičky nakrájíme červenou řepu a vložíme do polévky, zakápneme octem, přidáme lžící rajského protlaku.
5. Z uvařeného boršče odstraníme koření, dochutíme ho a rozdělíme na talíře. Do každé porce vložíme lžíci zakysané smetany.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat