pátek 11. dubna 2014

Domácí pizza s fazolkami



Domácí pizza je sice pečená v troubě a ne v peci na pizzu, zato si na ni můžeme dát všechny svoje oblíbené ingredience.



Ingredience pro recept Domácí pizza s fazolkami:

Těsto: 200 g hladké mouky, 2 PL oleje (např. olivového), 100 ml vody, 18 g droždí (trochu méně než půl kostky), trochu cukru, trochu soli.
Obložení: Malý rajský protlak nebo kečup, šunka nebo salám, fazolové lusky (mrazené nebo nakládané), strouhaný sýr (Gouda, eidam apod.), 3 vejce, podle chuti zelené koření bazalka, oregano nebo tymián, sůl.

Domácí pizza s fazolkami krok za krokem:

1. Do mísy prosejeme mouku, promícháme ji se špetkou cukru a soli, rozdrobíme do ní kvasnice, zalijeme vlažnou vodou a přidáme olej.
2. Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.
3. Těsto rozdělíme na dvě části a každou z nich tence vyválíme.
4. Placku přemístíme na plech vyložený silikonem, teflonem nebo papírem na pečení. Stejně tak i druhou na druhý plech.
5. Rukama natřenýma olejem roztáhneme placky na celé plechy.
6. Placky potřeme rajským protlakem nebo kečupem, poklademe je šunkou a posypeme fazolovými lusky.
7. Okořeníme zvoleným kořením. Poté placky hustě posypeme strouhaným sýrem a zalijeme rozkloktanými a osolenými vejci.
8. Pečeme v troubě při 200 °C.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: