pondělí 22. září 2014

Pepřová omáčka na steaky




Ingredience na recept Pepřová omáčka:

50 g másla, 2PL hladké mouky, 1 PL drcených barevných pepřů (červený, zelený, bílý a černý), 200 ml vývaru nebo horké vody, 200 ml smetany na vaření.

Pepřová omáčka krok za krokem

1. V hlubší pánvi (nejlépe od steaků) rozehřejeme máslo a nasypeme na něj drcené pepře, aby se jejich vůně a chuť rozvinula.
2. Přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Podlijeme horkým vývarem nebo vodou. Anebo nejprve podlijeme a použijeme jíšku instantní.
3. Pečlivě mícháme za stálého vaření na mírném ohni, dokud nevznikne hladká omáčka s pepřem.
4. Nakonec vlijeme smetanu na vaření a již jen prohřejeme.
5. Pepřovou omáčku podáváme na steaky nebo ke grilovanému masu ZDE. Vhodnou přílohou jsou krokety - ZDE, hranolky, fazolky nebo hrášek.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: